Banchefen har ordet..

Banchefen har ordet...

Banchefen har ordet..

Ny webb - nya tider...

Hej

Andreas heter jag och jobbar som banchef på Albatross Golfklubb. Här kommer jag att uppdatera er med de senaste nyheterna om vad vi gör på banorna. 

Det kan dyka upp andra saker som lite kring olika åtgärder för att ni medlemmar och gäster ska ha en fin bana att spela på men också vad ni kan göra för att underlätta för oss.

Det händer en hel del på Albatross Golfklubb.
Häng med och se lite förbättringar och vad som är på gång
när Fredrik och Andreas tar en tur runt banan!

Aktuell uppdatering från Andreas:

20 augusti:
Bunkrarna på 8B som under en längre tid varit eftersatta är nu färdigrenoverade.

22 april:
Gamla delen av parkeringen har fått nya vita linjer vilket är ett riktigt lyft jämfört med tidigare, bredden på parkeringsrutorna är även ökad till 260 cm mot standard som är 250 cm.

19 april:
Vi har startat upp ett bunkerprojekt där vi renoverar de bunkrar som är i störst behov. Vi börjar med de som har mest sten i sanden eftersom stenarna slås upp på green och förstör klippcylindrarna. Efter att den gamla stenblandade sanden grävts bort byggs en ny bunkerbotten, därefter läggs dränering och slutligen ny bunkersand.

15 april:
Asfaltering och linjemålning av övre parkeringen.

7 april:
Vi har fått önskemål om en trappa upp till röd tee på hål 7. Trappsteg och stenplattor som togs bort när vi byggde nya drivingrangen har återanvänts för projektet som nu är slutfört.

22 mars:
Även gångvägarna på Eaglekorten har varit eftersatta, nu har även de fått ett nytt lager med grus vilket ska göra dem jämnare att gå på.

8 mars:
Gångvägarna på 19-27 har varit lite eftersatta, nu har de dock fått ett nytt lager med grus vilket ska göra dem jämnare att gå på.

1 februari:
Vi har nu påbörjat vårt dammprojekt med syfte att vi ska kunna lagra mer vatten i vår bevattningsdamm. Under hösten och vintern är vattentillgången normalt inget problem, men under sommarperioden lider vi ofta brist på vatten för att bevattna våra gräsytor. Därför passar vi nu, när det är tjäle, på att göra denna åtgärd.

28 januari:
Det är lågsäsong för spelet men vi jobbar intensivt med en hel del åtgärder för att ni golfare ska möta Albatross golfbanor på bästa sätt framåt våren. Kommer snart mer info om vissa större projekt.