Hur spela golf utan att se och höra?

Publicerat: 2022-08-27 11:22

Hur kan man spela en precisionssport när man inte kan se bollen? Torbjörn Svensson besöker oss på tisdag den 30:e augusti.

Deafblind Challenge 2022 – ett slag för friheten!
Nu tar Torbjörn ett kliv framåt med ett nytt äventyr inom sitt koncept Deafblind Challenge.
Ett koncept där han tidigare utmanat sig själv med unika äventyr som dövblind. 2018 var han första personen med dövblindhet att paddla över Öresund i en kajak, och 2019 så tog han an utmaningen att vara först med dövblindhet att cykla på tandemcykel från Treriksröset till Smygehuk. Deafblind Challenge 2019 blev dessutom tv-serien ”Utan syn och hörsel, så jävla rättslös” ( https://www.svtplay.se/utan-syn-och-horsel-sa-javla-rattslos ) som sändes på SVT under 2020.
Syftet med Deafblind Challenge är att upplysa om vikten av rättvisa, mänskliga rättigheter, jämställdhet och om hur det är att ha dövblindhet i dagens samhälle. Men den absolut största delen är att visa att med rätt hjälp och stöd så är ingenting omöjligt!
2022 kommer resan att ske genom fantastiska golfsverige, genom den tuffa utmaningen att klara 18 banor, 324 hål, på 18 dagar.
För hur kan man spela en precisionssport när man inte kan se bollen, dessutom aldrig spelat golf tidigare, och kommer han att klara av att då kunna spela 18 banor i rad? Det får du veta genom att följa Deafblind Challenge 2022 här på hemsidan och på Facebook.
Kl 14:00 håller Torbjörn en kostnadsfri föreläsning och efter den spelar han Albatross tillsammans med Helen Alfredsson! 
Anmälan till föreläsning till fredrik@albatrossgolf.se